Echtscheiding regelen

Scheiden door procederen

Overweegt u of uw partner om te scheiden? Dan komt er veel op u af, zowel emotioneel als praktisch. Zeker indien u kinderen heeft of er een nieuwe relatie in het spel is. Angst, verdriet en jaloezie kunnen een snelle en redelijke echtscheiding blokkeren. Mr. Woesthoff beziet uw situatie realistisch, dus primair vanuit een conflictueus standpunt en zoekt pas daarna het compromis, niet andersom.

 

Zonder advocaat geen echtscheidingsprocedure

Een echtscheidingsprocedure loopt altijd via de rechtbank. U heeft een advocaat nodig om zo’n echtscheidingsprocedure te voeren en u daarin te begeleiden. Zonder een advocaat is scheiden niet mogelijk. Als u en uw partner nog on speaking terms zijn en u elkaar nog vertrouwt, kunt u ook samen naar één advocaat stappen. Die kan samen met u afspraken vastleggen in een echtscheidingsconvenant, dat in de echtscheidingsprocedure wordt ingebracht.

 

Hoe snel kan ik scheiden?

Advocatenkantoor Woesthoff helpt u zo snel mogelijk te scheiden. In principe kunt u binnen 6 weken na indiening van een echtscheidingsverzoek juridisch zijn gescheiden, mits u en uw (ex-)partner onderling goede afspraken kunnen maken, waardoor u tevens de kosten beperkt. Bij een complexe echtscheiding kan de procedure 6 tot 12 maanden of zelfs langer duren. Hoe snel de echtscheiding wordt afgerond, hangt primair van uzelf en uw (ex-)partner af, waarbij Mr. Woesthoff de regie voert.

 

Wat kost een echtscheiding?

Als in echtscheiding gespecialiseerd advocaat kan Mr. Woesthoff de kosten van scheiden helpen beperken, mits u de adviezen en strategie van de advocaat opvolgt. Advocatenkantoor Woesthoff is gespecialiseerd in echtscheidingen en zal u vóór en tijdens de echtscheidingsprocedure zorgvuldig begeleiden en instrueren. Naast de kosten van uw advocaat moet u rekenen op griffiekosten (rechtbank), administratieve kosten (uittreksels, kopieën, e.d.) en eventueel deurwaarderskosten.

Tijdens de echtscheidingsprocedure kunnen er ook afspraken worden gemaakt over partneralimentatie, kinderalimentatie en een omgangsregeling. Vraag Advocatenkantoor Woesthoff naar de mogelijkheden.